Normal or tak

Assalamulaikum ., hai mummy . Nak tanya normal ke baby usia sebulan lebih siang lagi senang tido . Malam mereka berjaga . Kadang kala sampai sakit pinggang sebab terlalu lama duduk tepuk2 bby dalam pelukkan . Anak2 yg lain tak pun peragai cmni . Kdg kala bila tak cukup berehat asyik berjaga macam dalam pantang buat sy cepat berangin lepas geram pada anak sulung .

13 Balas

Sy sedang mengalaminya skrang 😁. Siang tido lena, lama. Masuk malam still lama, lena jugak. Start 3 pg , mata bulat pakej mintak dukung lagi 😭. Anak sy baru 21 hari. Mmg kene banyak sabar sis. Bergilir ngn suami. Jangan marah anak sbb die kecik lagi. Kene pandai legakan hati sendiri. Sy x boleh tido bila anak tido, sbb bila sy nk lelap je, dia merengek. Hehehe. Jadi sy g basuh baju, tgok fb, baca cite hantu. Dah masuk subuh, baru boleh tido lena sikit. Org ckp 3 bulan pertama ni mmg struggle sikit kan. Smoga kita sama2 kuat ya mommy.

4y ago

Allahu sabar ye mommy, mommy mesti kuat utk anak2. Selalu ingat yg everything is temporary. Nanti anak dah beralih bulan, inshaAllah senang nak jaga nanti. This will pass. Sabar mommy. Sy pon sama x cukup tido. Bila tarik nafas rasa sesak kt dada sbb kurang rehat. Rindunya masa dpt tido banyak dulu.

It's normal. Dh pernah mengalaminya.. Mmg kene byk bersabar. Dlm masa yg sama, try slow2 tukar waktu tdo dia. Mean, siang hari buat dia berjaga lebih sikit, nnt mlm dia senang nk tdo. Good luck. Semoga dipermudahkan urusan awak.. 😊

Normal. Tu org tua2 ckap klau blom bsedia nak jdi ibu,jgn dlu. Sbb tnggungjwb sgt bsar. Sbb mental dan fizikal jga main peranan.. bsbr jer ye sis...nak mrah pun,bkan tau pa pun bby tu..

normal sis..mcm anak sy...siang suka tdo..mlm jam 12 or 1 mesti bangun..pas2 berjaga la sampai 3,4 pagi..now ok sikit...mcm dah ok sikit tdo nya..maybe peralihan bulan kot..

Normal,setiap ank2 kan berbeza. Ragam pun beza. Klu tgh dlm pantang or tak bekerja time baby tido mama pun tido la sama. Then,minta a tolong suami bergilir uruskn anak.

4y ago

Be strong ye sis, dugaan dan cabaran tu. Try tenang ye jgn stress2,tgh dlm pantang kn. Take care.

Normal je.. Sabar ye mommy.. Baby cepat je berubah jadual tidur dia.. Semoga lepasni baby lagi lena tidur malam pulak ye.. 😘

Mcm baby sy mlm kejap je tidur tpi klau siang bukan main nyenyak nya tidur sampai kn sy ikut tidur hahah baby bru 14 hari

Normal sis.. Anak sy pon mcm tu.. Siang tdo je.. Start 2,3 pagi mata dia kemain bulat berjaga🤣🤣

Normal sis mcm ank sy... Pukul 4,5 pg xtdo2.. Tp skrg alhamdulillah.. Dia da taw mlm tu tdo...

Normal je sbb bby blm knl siang dan mlm ....n corak tdo bby akn berubah2 dr semasa ke semasa