Makan pedas

Assalamualikum mommys² semua. Nak tanya ada effect kat baby tak kalau kita selalu makan pedas? Sy kerap juga makan pedas. Risau pula. Sbb ni 1st pregnancy. Nak mintak advice. Terima kasih ?

3 Balas

sy pn suke mkn pedas sy pn ank first tp sbbkn tkot kn sbb kite xthu ank kt dlm cmne. so klau bole stop makn pedas. kata kn tidak pada kepedasan hahahahahha

5y ago

Betul. Sy kalau tak pedas mcm tak selera tapi kesian takut effect baby. Hehe tq sis 😊

Nanti kulit anak akan jadi sensitive

5y ago

Oh i see. Ok ok Thanks 😊

jgn la kerap sgt mkn pedas2 sis nt cirit birit plak . uhhhu kecian usus tu . stakt nk mkn sambal yg xbpe pedas tu bole la . jgn la asik mkn smbal pedas2 plak tu . kg xpsl nt usus plak rosak lps tu berak brdarah xpsl . sy pon suke mkn pedas tpi xla amal kn . tu pon trkena buasir juga nsib la bdn ye . sbb sy keturunan padang minang kabau . balik kmpung sne dlu org ny msk pedas2 tpi sodap2 . skli berk brdarah sy . doc kata lubg najis jdi luka sbb mkn pedas . last2 luka sy tu jdi buasir . mse ank ke dua brsalin trkelua trus buasir sy da xbole nk msok kn dlm buntot n xtau cara nk semboh kn lg . ahahah sekrg redho jela . da mcm cara dh nk ilang kn tpi xilang juga buasir ni

5y ago

mudh mudhn . sis pon brgitu . same2