Makan pedas

Assalamualikum mommys² semua. Nak tanya ada effect kat baby tak kalau kita selalu makan pedas? Sy kerap juga makan pedas. Risau pula. Sbb ni 1st pregnancy. Nak mintak advice. Terima kasih ?

3 Balas

jgn la kerap sgt mkn pedas2 sis nt cirit birit plak . uhhhu kecian usus tu . stakt nk mkn sambal yg xbpe pedas tu bole la . jgn la asik mkn smbal pedas2 plak tu . kg xpsl nt usus plak rosak lps tu berak brdarah xpsl . sy pon suke mkn pedas tpi xla amal kn . tu pon trkena buasir juga nsib la bdn ye . sbb sy keturunan padang minang kabau . balik kmpung sne dlu org ny msk pedas2 tpi sodap2 . skli berk brdarah sy . doc kata lubg najis jdi luka sbb mkn pedas . last2 luka sy tu jdi buasir . mse ank ke dua brsalin trkelua trus buasir sy da xbole nk msok kn dlm buntot n xtau cara nk semboh kn lg . ahahah sekrg redho jela . da mcm cara dh nk ilang kn tpi xilang juga buasir ni

5y ago

mudh mudhn . sis pon brgitu . same2