Stress semasa mengandung

Assalamualikum ibu" saya nak tnya sy menganjak usia kehamilan 11minggu ne cepat stress dan cepat marah,bhaya tak utk kehamilan..sy dah cuba tenang" kan diri tp rsa mcm susah sngat.smpai tahap menangis rsa knp smpai mcm tu😢.minta pendapat ibu" yg kalau mengalami apa yg ibu buat utk tenang kan diri.#ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Kalau stress tu mmg awak kena control sebab tak elok untuk baby… Kalau main jiwa sikit2 mmg saya akui susah nak elak sbb saya pun mcm tu😅 Saya kalau nak nangis pun tapi saya control otak saya. Saya saja saja je nak nangis… Tapi otak tak mo pikir 🤣🤣🤣 Kita kawal dia 😅

2y ago

ok sy cuba utk kwal pelan" thanks sis

memang bahaya untuk kesihatan mental ibu dan kandungan juga boleh stress. Kalau dah cuba atasi sendiri untuk bertenang pun rasa susah, lebih baik dapatkan sesi kaunseling, OK. Sayangi diri ❣️ #Let's talk

2y ago

eya..sis..thnks sis sy akan cuba yg terbaik buat diri sy dn kandungan sy..😊