Anak umur 5 bulan malam mcm pagi, pagi mcm malam.

Assalamualaimum mommy yg diluar sana... boleh tak sy nak minta pendapat macamana cara nak betulkan pola anak tidur semula? Skrg ni tidur panjang dia 2ptg - 2 pagi... sy pening kepala x tahu bagaimana cara hendak betulkan tidurnya semula... bila sy cuba gerak dia.. dia menangis ingin sambung tidur kembali... mintak pendapat bg mommy yg pernah ada pengalaman mcmni...

1 Balas

Waalaikummussalam. Ini puan yang kena ajar puan. Pasti kan anak mendapat nap time dengan tepat. Nap time di tengah hari amat disarankan dari pukul 11-12 atau sebelum tengah hari. Pastikan anak tidak tidur lebih dari waktu itu supaya pada waktu malamnya dia akan mudah tidur 😊