salah opk ke saya yg tak pandai...

assalamualaikum...sy juz nk share..lepas keguguran ank 1st bulan jan ritu..sy cuba guna opk utk cari waktu subur..tp xpernh sy dpt double line yg menunjukkan +ve..klu ikutkan app yg sy install dh sampai hari subur...tp bila check guna opk slalu -ve je..line pn slalu samar2 je...sedih tul...kdg2 sy terfikir adakah sy xsubur...cane nk wat ye..???

6 Balas

Depends juga awak guna opk strips yang mana. Saya guna yang purple tak pernah jumpa waktu subur. Lepas tu beli warna pink, and beli yang mahal sikit dekat watson. Both of them showed me +ve test at CD21. Maybe awak boleh cuba beli opk strip yang lain ☺️

4y ago

ooo..ok...dh siap order dalam shopee..harap2 cpt laa smpai...

Kalau boleh jangan ikot sangat cycle apps , kadang2 x betul . Macam saya bulan lepas CD15 subur , bulan ni CD17 subur . Macam saya cycle 29-35 hari . Saya buat dari hari ke 14-18 , sebab saya pon ikhtiar hamil anak kedua 😊

Kalau lepas keguguran mungkin hormon belum back to normal lg. Teruskan je opk tu. Lagi bagus try buat bbt jugak

Lepas period kering, celup opk 3 kali sehari. kalau sehari sekali kdg2 mmg x jumpa

Huhu samala tk pernah jumpa wktu subur..guna opk semuanya -ve

Hormon xstabil