kantung xnmpak

Assalamualaikum.semua..saya nak share ttg masalah sy shj kot2 ada yg ada madalah seperti saya..sy bru dpt.tau pegnen 8mgu(kalau ikut tarikh last period)tp bila pergi scan lgsg xnmpak kantung atau apa2..dr bt surat refer ke hospital..pergi hospital pon doktor bt scan atas bawah masih xnmpak apa2..scan utk kandungan etopic pon xada apa..jd semalam sy pergi ambil darah lg utk tgk bacaan HCG..tnyata pregnent sbb HCG tgi..tp scan tetap xnmpak apa lg..jdnya 2hri lg kena ambil darah lg utk HCG..kemudian rabu depan kena jumpa bhagian klinik pakar..sy ada jgk mgalami sakit hujung2 selepas mbuang air kecil dan kdg2 sakit secara tiba2 sebelah kiri..ada x sesiapa yg ada masalah y sama?

10 Balas

saya mengalami mcm sis.tapi sy ingat balik betul2 balik last date period..skrang sy da 8 minggu..baru nmpak kantung..janin blm nmpak lagi..doc bg lagi 2 mnggu utk scan ..sy juga msa blm nmpak kantung doc amik drah utk hccg tu..trnyata mmg tinggi..mean pregnant..sy rasa....sis slu date period..sbb tu kandungan msih baru.tk nmpak..

scan week 11/12 sis. jangan selalu kene jolok sangat kat bawah tu. saya penah alami. pegi kk kene jolok pegi hospital pun kene jolok . then bleeding makin teruk. kalau tak bleeding InShaaAllah kandungan baik baik sahaja.

Sy p scan td kt klinik pom doc ckp nampak kantung jee..5 minggu..klu ikotkan yg las priod tuu dh 9 mnggu 1 hari..p scan td pom sbb ad keluar bercak coklat cair sikit pg ngn tgh ari..doc ckp xde ape2

mybe x sampai 8 week lagi .. insyaallah ada tu sbb sis pun period x regular kn .. kalau beta HCG makin tinggi ada tu cuma xnampak lagi .. think positive je sis ✌️

sama mcm saya sis .. dh 7mnggu tp tk nmpk ape² ,doc ckp mngkin msih awl & kecik .. kne dtg lg 2minggu .. semoga ada rezeki kita ya 💙

posting ni dua tahun lepas ka? situasi sis sama mcm saya skrg ni.. kalau sis baca komen ni boleh tak respond apa result selepas tu?

problem awak macam saya sekarang…boleh tahu apa result dia ye?

Kantung x nampak sis.. mgkin x smp 8mgu.. period regular ke

4y ago

Jgn ngurut dlu sis.. terutama bhgian perut.. kalo btul preg nnt bg side effects kt baby

Sekarang macam mana dah sis?

maaf tanye... HCG ape yee..

5y ago

myb ad sis..kecik lg kot..awk pnh bca x kt fb..Dr cri xjmpa..siap bedah perut lg..n xde jgk...last skli ad rupenya...n bny xbthn lama..kgguran..so btter hold on dlu..bila dah lama skit kndungn g scan