Gugur tapi positive

Assalamualaikum...semlm dokter baru je bagithu yg saya keguguran....tapi harini bila test UPT...naik double line..ad tak yang pernh.mcm saya

Gugur tapi positive
27 Balas

Banyak kemungkinan, sama ada memang lambat nak turun hcg/hormon hamil tu ambil masa, atau pregnant lagi, atau ada lagi sisa keguguran yg tertinggal, yg ketiga ni bahaya nanti boleh jadi jangkitan & pendarahan.. saya haritu gugur masa tu, masa tu jugak dah jadi negatif, mungkin sebab kandungan masa tu masih awal.. kalau x pasti, p checkup ja..

Line slepas gugur memg buat kita confuse....sy da 47 hari gugur pn msh naik 2 line... sbb mse sy test 30hari gugur pn tetap 2line....n arini da turun darh.. mgkin period kot😌 so sy sendiri xtauuu is it period or gugur again..

Ada setengah org, ambk masa sebulan utk upt clear negatif..normal baru gugur sehari upt masi terang positif sbb hormon hcg tu masih ada dlm badan kita..selang seminggu buat test, mesti semakin pudar line tu

hai macam saya hari tu keguguran.tapi buat upt kat hospital memang dah negatif...hari NIe genap sebulan saje buat upt naik positif.. ada tak macam saya..haid tak datang lagi

Amk ms sis. Sbb beta hcg msh ada sbb tu msh naik double line. Slowly coming down beta hcg dan akn ilang la line tu bila sis cek bila btl2 da low bcaan.sbr ye sis.

Klau baru gugur mmg buat upt still naik double line sis. Mcm sye dlu lama jugak bru ilang double line nya. Sbb awal2 gugur hirmon HCG masih ade.

3y ago

saya dua bulan tak hilang dan rasa mual lagi. cek upt positive

Sya tahun lepas ada tanda cm ni.. Tp doc kata saya tak pregnant. Selang seminggu doc swasta sah kan saya gugur😭😭😭

kalau baru gugur memang upt positif, sebab hormon masih ada.. kalau nak kepastian buat scan ultrasound doc tau tengok dh gugur ke belom

Doktor pesan sy dlu, lps 3 mggu gugur baru check semula upt... sbb awal2 mmg hormon hcg masih ada.. sbb tu la naik double line

Hormon tu masih ada, sbb baru je gugur sis. Kene amik masa sikit, baru cek semula.