gdm serah diri

assalamualaikum.. saya nak tanya mamy2 kat sini.. sapa yang ada gdm insulin kena serah diri 38mnggu kan.. jadi 37mnggu 6hari kena p hospitil betul.. oky sekarang saya nak tanya bila depa akan masukkan ubat..?? esok atau hari serah diri tu..???? saya bersalin kat hospital seberang jaya..

1 Balas

depends on doc kot sis. sy dulu gdm on ubat pun kena serah diri 38 weeks. warded 37 mggu 5 hari kat hkl. register pg, tp lepas maghrib je dpt katil. pukul 9 mlm baru naik atas katil. jmpa doc esoknya doc tanya ok ke. kalo ok nak induce esoknya (tepat week 38) sbb haritu depa packed. sy jwp rase mcm baby kurang gerak sbb selalu dia active pg2 tp pg haritu diam aje. jadi doc pun terus suruh msk belon haritu jugak. tgh hari esoknya belon xturun sendiri tp bila dah buang alhamdulillah dah 5cm. mlmnya baby keluar.