11 week belum nampak janin

Assalamualaikum.... Saya nak Tanya ada yg mcm saya Hamil 11 minggu tapi hanya nampak kantung tapi belum nampak Janin... Tapi Simptom Ada, mual2 pening... Perut pun dah mula nampak perubahan... Terasa sedih pulak bila doc cakap mcm Tu😢

6 Balas

Klu jd mcm ni, pls jgn overthinking and stress 😅 Cube cari second option, try klinik lain lg better swasta sbb scan dorg up to date skit. Sy lg prefer klu nk scan ni g klinik swasta n sy akn baca review kt google sbb prnh jugak dpt klinik swasta scan xbpe jelas plus doc pun mulut tak cover 😅😅 Take care ye smoga Allah mudahkan urusan sis. Amin.

Sy 12 week scan kat kk, doct cakap x nampak apa. Maybe dah gugur. Padahal 7week scan dah dengar heartbeat. Kk refer hukm. Drive sambil Nanges sebab memang nak Sgt. Scan hukm elok jer ada, doct Siap "cakap elok je anak awak menari2" Lega betul. Geram xyah cakap kat doct kk. So maybe momi boleh try scan kat klinik lain. Insyaa Allah semua baik2 je.

in Shaa Allah ada sis,jgn risau,cuba pegi check kt klinik swasta..ada stgh org nmpak awal 7@8w ada org 11@12w bru nmpk janin +Heartbeat,mgkin sbb ovulate lmbt...sy hrtu risau 6w xnmpk apa2 kntung pun xde lg,lps repeat scan 7w alhamdulillah nmpk smua..so jgn risau okay,ada je byk org yg sy tgok awal2 xnmpk msuk 12w smua dh ada😊

Insyaallah baby ada sis jgn risau ye setiap org lain ii kdg ii ada baby yg suka sorok ii , kwn i dh 3 bulan baru nmpk baby semoga urusan sis dipermudahkan saya doakan supaya sis dan baby sentiasa dilindungi❤️

Sis cuba scan dekat klinik lain. Kadang2 ikut tempat, nak lebih puas cuba berlainan tempat. InshaaAllah baby membesar tu

2y ago

saya scan kat klinik luar... next week baru nak scan dkt kk .. masa 8week saya ada spotting so terus gi scan... mmg tak nampak apa2... doc scan Dari bawah tgk ada kantung ukuran 6week... so dia suruh repeat lagi 3 week.... semalam pergi klinik yg Sama utk repeat scan Tu yg doc cakap mcm Tu .. tapi ikut ukuran kantung 9week cuma janin tak nampak Tu yg berdebar2

11 hari atau 11 minggu sis?