share pengalaman

Assalamualaikum Saya baru lepas bersalin bulan lepas tepatnya 18hb2.. Saya bersalin normal dan ada bantuan vacum juga ada gunting sikit.. So, sekarang saya ada bekas jahitan, ramai yg cakap dalam 2 or 3 minggu jahitan akan sembuh.. Tapi ni saya dah nak habis pantang ada sikit lagi bekas jahitan tak sembuh.. Ada yang pernah mcm saya ke? Lepas tu apa yg patut saya buat? Ada ke ubat yg boleh saya pakai untuk sembuhkan jahitan tu? Atau ada cara lain ke untuk sembuhkan jahitan tersebut?? Tolong share sikit dekat saya sape yg pernah alami bende ni, and sape yg tau cara sembuhkan jahitan tu.. Thank you ?❤

2 Balas

Sy habis pantang bru hilang benang jahitan tu. Dan betul2 baik pd hari ke 50 rasenye. Tiap org beza jenis kulit sis. Ada yg cepat dan ada yg lmbt. Make sure kwsn luka tu sentiasa kering dan apply ubat yg hosp bagi tu