Sakit bahagian perut

Hi,saya nak tanya bahagian perut saya sakit kerap tapi tidak sampai ke pinggang adakah itu contraction juga atau false contraction 😌 sbb baru 2 hari balik dari hospital bukaan 2 cm dan takde progress bukaan dan contraction so dr suruh balik dulu

2 Balas

Hai, hari ini usia kandungan saya 38 minggu 6 hari. 2 hari lepas 20/1 saya pergi hospital untuk checkup. Dr tanya ada rasa sakit tak? Saya kata ada tapi sakit sikit je sakit pinggang, peha, bawah perut rasa macam baby tekan. Lepastu Dr pun scan Dr kata uri ni dah matang. Nak saya check bukaan jalan tak? Saya kata boleh. Dr check dah 2cm bukaan. Dr terus suruh saya CTG. Ada contraction tapi mungkin tak kuat. Dr suruh saya datang hari esoknya untuk CTG 21/1 (semalam). Tapi saya rasa contraction masih lagi tak kuat dan belum turun tanda apa apa so saya decide untuk tak pergilah. Tapi semalam 21/1 tu ada turun tanda lendir bercampur darah. Masih lagi tak ada contraction yang kuat. Malam tadi pula saya bangun pergi tandas keluar lagi lendir bercampur darah tu (mucus plug). Tapi belum lagi ada contraction yang kuat dan belum ada contraction yang beritma. Ada contraction tapi tak sakit sangat. Bila agaknya baby ni nak keluar ya

Tanda2 awal mungkin. Saya dulu 1cm doktor dah tahan wad sebab kerap contraction… selalu berjaga2 perhatikan tanda2… kalau rasa was2 better terus ke hospital