17 minggu

Assalamualaikum.. Nak tnya...normal ke ea 17 minggu lebih X rasa pergerakan dlm kandungan? And sy confuse xtau pergerakan tuh mcm mna. Sebab first time mengandung ? Perut pun mcm org buncit je..X nmpk baby bump..? actually risau jugak. Semalam checkup..nurse x jumpa bunyi nadi baby..normal ke x ea?

14 Balas

Waalaikumussalam. Sy btul2 confident rase baby bergerak masa 20w onwards. Sblm2 tu ade rase halus2 cuma x pasti tu quickening ke bloating. Tp sis jgn risau, maybe sis x perasan kot baby gerak. Nnt after 20w akan rase lbh kuat pergerakkan baby. Dont worry 😉 and utk heartbeat tu cuba try scan kt klinik swasta pulak. 😊

4y ago

Nurse check pkai fetal doppler ye? Xpe mgkin baby pusing2 floating2 tu. Tu ssh nk cari. Doa yg baik2 je ok. Selalu la bersembang dgn baby dlm perut tu usap2 die. Insyallah ada rezeki die akan reflect lepas sis selalu usap perut ada dia tu😁