17 minggu

Assalamualaikum.. Nak tnya...normal ke ea 17 minggu lebih X rasa pergerakan dlm kandungan? And sy confuse xtau pergerakan tuh mcm mna. Sebab first time mengandung ? Perut pun mcm org buncit je..X nmpk baby bump..? actually risau jugak. Semalam checkup..nurse x jumpa bunyi nadi baby..normal ke x ea?

14 Balas

sy 20 week baru dpt rasa baby gerak.. dia rasa mcm perut tu bubbly(letup2 yg slow gitu)tu pun jrg2 rasa mybe kita xprasan.. dh masuk 21 weeks baru aktif baby gerak.. . jantung baby pun 15 weeks baru dpt dgr melalui alat detect jantung baby tu. tu pun slow je bunyinya.. dh 19 weeks baru kuat sikit jantung baby dgr..sy pun sama perut xbesar sgt.. normal bg 1st pregnancy.