Bersalin guna belon

Assalamualaikum...ibu² doa kn saya dan bby selamat ya...bby tk gerak dar tdi pagi so dtg hospital cek da ada bukaan 1 cm..tpi kena masuk kn belon juga untk proses cpt kn bukaan rahim... 37week

Bersalin guna belon
14 Balas

pengalaman sy baru ni induce masuk belon proses nk masukkn belon tu sakit..tp bila dh masuk belon sy lgsg xde rs ape² contraction..sikit pon xrs sakit..tp time sy nk buang air besar tetibe belon tu jth sedangkan sy xrs sakit lgsg..doct dtg cek bukaan dh 2cm..terus tolak LB utk drip air n pecahkan ketuban..ms tu br contraction..hihi..alhamdulillah sakit contraction skjp je..

Mcm ank first sy.1cm je bukak lps Tu X bukak dah masuk ubat Tak jalan skli masuk belun pgi mlm kol 12 dah bukak 8cm ,5.30 bersalin🙈🤣mmg sakit masuk belun🥴so serik

sama kes mcm sy bby tk gerak .. cuma sy induce ubat 😊 tpi still xde bukaan . induce drip bru ada bukaan😌

3y ago

sy pernh rasa induce drip..sakit sangat

Aamin semoga selamat semuanya dan dipermudahkan segala urusan bersalin.. bykkn doa dan zikir

Wassalam dear... Smoga urusan puan dipermudahkn amin... #TAPSupermoms

Semoga dipermudahkan segala urusan puan n bby...Allahumma aamiin

semoga ibu and baby selamat.amin

semoga Allah swt permudahkan urusan awk aamiin

Semoga Allah permudahkan segala urusan sis

moga dipermudahkan urusan bersalin sis!