Anak istimewa

Assalamualaikum wbt... Saya nak tanya, ada tak disini ibu² yang ada anak istimewa? Macamana ibu² berhadapan dengan keadaan sekeliling bila bawa anak keluar? Boleh cerita pengalaman @ nasihat tak? Saya ada anak istimewa... Kadang² saya rasa down bila orang tengok anak saya... Walaupun kadang² yang tengok tu budak² jaa... Terima kasih kepada yang respon...

6 Balas

Waalaikumusalam . Ank istimewa ni ank syuga awk . Alhamdulillah wlau pon xsempurna mcm ank org lain tpi sbgai mak kita kne fikir yg baik2 je demi ank kita tu . jgn anggp tu beban pd kita . jgn malu bila kita ad ank mcm tu . septot ny kita brsyuko sbb ank kita tu ank syurga . anggp la org yg melihat ank kita tu sbenr ny dorg mndoa kn ank kita tu mse dorg trnmpk atau trpndg ank kita tu bkn ny dorg menghina ank kita . awk kne kuat kn dri awk . klau awk xkuat awk akn down dn sntiase fikir negetif . blom tntu jaga ank istimewa ni susa . kdg ank yg normal pon mncabar kita juga . tu pon kdg ad yg perli la xpndai tu ni lg la ap la . awk kne ingt Allah tu sntiase ad dn mndegar setiap doa hamba dy . sy arap awk kuat semangt . caiyook mommy . klau prlu nagis tu nagis je xd msala . sy pon mcm tu . bila rse mcm perlu nagis sy pon nagis je supye rse lega sikit .

5y ago

ye same2 😊

Saya banyak sertai persatuan anak yatim dan anak istimewa. Banyak yang saya belajar dengan mereka dan ibubapa mereka. Suka sebenarnya bila cuba faham jiwa mereka dan gembirakan mereka. Automatik, keceriaan mereka buat kita lebih ingat pada Allah dan dekat pada Allah. Sis semoga menjadi ibu yang sentiasa dirindui di syurga. Mengasuh , mendidik dan menjaga anak syurga. Semangat dan yakin ye sis💖. Salam bahagia😘

Mungkin sis boleh anggap anak2 tu ralit tgok hanya kerana sifat ingin tahu saja. Normal manusia suka nk lihat sesuatu yg ada kelainan. Tgok saja kalau ada excident tepi jalan, semua pakat nk slow kan kereta. Entah apa yg menarik pun tak tau tp begitulah lumrah manusia. Sis jgn down ya. Berbahagia dan berbanggalah kerana memiliki anak syurga. Chaiyok sis you can do it 😘😘😘

Jgn sedih dn down.. sy ad pengalaman mengajar bdk2 kecil istimewa, walaupun Rasa mencabar dn sukar utk memahami tp mereka juga berhak dpt lyanan sprti bdk2 normal.. dn penerimaan cikgu y lain juga sgt positive ..

Sis buka ig makhlok macho.. ambil inspirasi dari dia dan keluarga dia membesarkan anak istimewa.. semoga sis kuat

Nak tnya bby knpe ye

9mo ago

Ada anggota badan yang tak cukup…