Mahu bertanya

Assalamualaikum, tumpang tanya. Bulan lps sy lewat datang period 5 hari, hari ke 6 dah datang. Saya jenis period regular hujung bulan dalam 23 macamtu, tapi haritu 28hb baru dtg. Period selalunya 7 hari, tapi baruni sampai 5 hari sahaja. Dan selalunya hujung2 akan coklat2, tapi kalini darah merah sahaja kemudian terus berhenti period. Lepastu lepas period selalunya ada keputihan, tapi kalini takde langsung apa2 lepas darah merah haritu berhenti. Haritu ada cek UPT memang negatif. Cuma sekarang ni macam pelik juga, perut rasa tak selesa, harini tiba2 breast rasa tegang 1min macamtu... tapi baru sekalila. Risau ada maslah apa2 .. ada tak yang pernah macam saya?

2 Balas

Perubahan hormon ni normal je lepas kahwin atau semakin meningkat usia according to my doktor. If awak muslim dalam mazhab Syafie tempoh minimum bagi haid sehari semalam (24 jam), tempoh maksimum haid pula selama 15 hari. Ni semua kita dah belajar time sekolah subjek agama & sains. Tp kalau nk check lebih lanjut try jumpa pakar. Nk check pregnancy pula guna upt

sye rse normal je klu ade prubahan hari pada period.. cntoh bilangan hari x sme mcm bln lps.. just tgk next month pnye cycle mcm mne..