First pregnancy 🍼

Assalamualaikum, syaza nk tahu pengalaman ibu ii smua , waktu first pregnant , tapi masatu tak tahu lagi yang ibu ii ni pregnant ,apa yang ibu ii rasa seblum check upt dan tahu pregnant? 🥺 Doakan syaza dapt zuriat juga yaa🥹🤲#ingintahu #firstmom

44 Balas

Awak nak pesan lepas bersama terus basuh ye. Tak elok sebab takut nanti kena jangkitan. Masa suami dah lepaskan air mani, sperma dah berenang ke fallopian tube awak dalam berapa saat je. Saya skrg pregnant 14minggu lepas dua bulan kahwin, memang saya basuh bersih2. Tanda awal saya, ada lendir warna pink keluar. Mungkin implantation bleeding. Esoknya test UPT, ada very very faint line on 6th days after ovulation day. Tapi tak semua akan ada tanda ni. Other than that, rasa mild cramping macam nak period tapi lebih ringan. Selalunya muntah baru rasa selepas 6 minggu hamil (2 minggu lewat period).