First pregnancy 🍼

Assalamualaikum, syaza nk tahu pengalaman ibu ii smua , waktu first pregnant , tapi masatu tak tahu lagi yang ibu ii ni pregnant ,apa yang ibu ii rasa seblum check upt dan tahu pregnant? 🥺 Doakan syaza dapt zuriat juga yaa🥹🤲#ingintahu #firstmom

44 Balas

Saya sebelum tahu tak period 2 bulan, puas saya check upt tak naik double, 2 kali pergi klinik sebab loya + tak sedap badan Dr just ckp gastrik. So ingat memang tak pregnant. Tapi badan sangat2 rasa pelik, mood pun mcm tak okey. Last pergi klinik swasta tiba2 naik double line 😅. Klau ikut tarikh last period masa tu baby dah 10 week tapi bila buka buku pink scan baby baru 4 week. Masa 7 week spotting pulak, pergi kecemasan kantung kosong lagi, 8 week scan kat KK ada jantung berkedip2 lega rasa. Now dah 32 week menghintung minggu nak bersalin 😂 Doakan saya dengan baby selamat dan sihat.