First pregnancy 🍼

Assalamualaikum, syaza nk tahu pengalaman ibu ii smua , waktu first pregnant , tapi masatu tak tahu lagi yang ibu ii ni pregnant ,apa yang ibu ii rasa seblum check upt dan tahu pregnant? 🥺 Doakan syaza dapt zuriat juga yaa🥹🤲#ingintahu #firstmom

44 Balas

Masa first pregnancy saya, masatu saya tengah final exam diploma (online). Tengah pulun study ni untuk last paper. 3 hari sebelum last paper tu, saya pening-pening kepala. Ingatkan punca dia sebab pulun study sangat. Tapi sampai 2 hari saya sakit kepala, and then saya muntah. Bila bagitahu husband (masatu husband tengah kerja), husband kata dia nak belikan pregnancy test. Then petang tu saya buat lah test tu, eh tahu tahu tengah mengandung 😂 dah 5 weeks+ masatu. Alhamdulillah rezeki lepas 2 tahun lebih tak dikurniakan zuriat. Tapi bagi saya bagus lah saya baru dapat zuriat lepas 2 tahun ni. Sebab sebelum ni pun saya pjj dengan husband. Dia kerja kat kl, saya study kat tapah. Bila covid datang, kami menumpang pulak rumah ayah mertua. Kiranya kalau nak ada anak tu, tak selesa lah. Sebab rumah ayah mertua saya tu kecik je. Ngam ngam lepas kami keluar rumah ayah & sewa rumah, saya mengandung. Alhamdulillah. Saya doakan awak pun akan dapat berita gembira macamni ya 😊 banyakkan berdoa & solat hajat. InsyaAllah Allah akan bagi awak zuriat pada masa yang tepat. Aminn