First pregnancy 🍼

Assalamualaikum, syaza nk tahu pengalaman ibu ii smua , waktu first pregnant , tapi masatu tak tahu lagi yang ibu ii ni pregnant ,apa yang ibu ii rasa seblum check upt dan tahu pregnant? 🥺 Doakan syaza dapt zuriat juga yaa🥹🤲#ingintahu #firstmom

44 Balas

first of all, sya mmng ada catatan sndiri tiap bulan sya akan tnda tarikh firsday sya period n stop brpa hri bulan, every month msti hari yg sma alhamdulillah. dah tahu tarikh btul period tu snng nak tahu subur. mcm sya dh tahu tarikh ni kompom sya period haa sblm tarik tu mmng bersama husband sbb wktu subur kan. yela nak zuriat kita kna usaha lebih 🙈 lepas je hbis brsma husband sya usap perut doa ' ya Allah tanam kan benih dlm rahim ku melalui cecair sperma suamiku ' lepas brsma awk tdur truss esok pagi baru basuh bersih. sya ingt sunnah wktu subuh niatkan nak ada zuriat . kita kna usaha dan doa wak . then cerita sya plk, period sya delay seminggu, then sya sakit-ii lemas, perut cramb, x nak org sentuh perut, rsa lemahh ya amatt. sya x thn sakit, sya cek hospital then sya d sahkan pregnant alhamdulillah. berkat usaha dan doa je wak. jgn putus asa. lagi 1 awk amal je minum ubt acid folic beli kat farmasi yg hrga rm1.50 tu, 10 biji sepapan. no side effect dunwurry. insya Allah awk nnti akan zuriat x lma lagi doa bnyk-ii tau.

1y ago

hehe tu pngalaman sya la. alhamdulillah after all sya mmng buat checkup ok je smuaa 🥰