Ruam

Assalamualaikum.. Sya nk tny dkt mamy2 dlm ni.. Normal ke klau bby bru dpat 11 hari ada ruam dkt muka dia..

2 Balas

Normal tu bby kan baru kluar dari perut kita..ruam2 bintik2 mcm putih2 tu kebanyakan akan kluar kat badan baby lepas lahir..sya tak gunakan pape cream sbb kulit baby nipis lagi takut tak sesuai so biarkan aje lelama nti ilang sendiri

4y ago

Ooo.. Ye ke.. Sya tk tau plak.. Rsa ksian pulak bile tngok ank sya kluar bintik2 putih mcm tu..

Mgkin ruam susu tu..lepas susu lap pipi baby dengan tuala bersih..

4y ago

Baby kuat berpeluh x? Kdg sebab peluh pon voleh jadi ruam