Nak kepastian

Assalamualaikum.. Sya nak tnya klau kena posa utk minum gula pkul 10mlm dh x boleh mkn dah kan? Tapi dalam tempoh tu boleh x minum air kosong sja?

1 Balas

Waalaikummussalam. Xleh sis. Kene puasa makan dan minum skali 10 mlm smpai 8 pg smpai dia ambik darah then suruh minum air gula tu pastu tggu next 2 jam ambik darah lagi. Lepas settle semua ni baru boleh makan dan minum macam biasa 😇 so sepanjang 10 mlm smpai darah kedua diambil kita hanya akan minum air gula yg dia bg 8 pg tu aje

5y ago

Oyaka.. Ok thanks😊