minum air gula

assalamualaikum hi mummy semua.. sy nak tanya sbb ni pengalaman pertama sy kandungan sulung.. esok pertama kali sy kena minum air gula di klinik pkul 8am..jadi td sy da mula berpuasa makan & minum dr pkul 10mlm.. sy nk tanya maksud kena berpuasa ni mmg x blh minum air kosong juga ke.. mohon pencerahan.. tq mummy2 semua..

21 Balas

Waalaikumsalam sis. Masa saya kena minum air gula nurse KK suruh puasa maksudnya tak boleh makan atau minum apa-apa langsung..termasuklah air kosong. https://simplynoorul.com/pengalaman-serah-diri-minum-air-gula-semasa-mengandung/

5y ago

in shaa Allah aaminn 💕😊

Minum juga hrini.. waktu tgok tu PON dh nk muntah rasa.. 1st minum dlu xde rasa teruk cmni.. TD hampir terkeluar balik.. nk tgu 2jam UTK ambik drh PLK tu.. letih nk menahan.. rasa dh hujung sgt.. pk dh xsgup nk telan lagi je..

5y ago

Sy lepas minum cek gigi pulak.. igt lepas ambik drh awal nk trus cek gigi tapi tkut muntah.. terpaksa la tgu lagi giliran lepas ambik drh kali k2

Hm.puasa mmg kena puasa tu..boleh minum air masa lepas dah minum air gula,tapi janganlah habis segelas,seteguk tu boleh lah..nanti bacaan lari kalau minum air banyak.

5y ago

Sama2 sis

Sebaik2nya jgn minum dulu utk dptkan bacaan yang tepat, Nurse yang cakap, tp klu rasa pekat sgt gula tu minum basahkan tekak jer☺️. Semoga dipermudahkan.

5y ago

alhamdulillah.. dipermudahkan td wlaupun hmpir muntah.. selesai da td sis.. tggu result je kuar.. tq sis😊

mnum aek suam blh je sis. tp tu b4 mnum air gula la.. kira dlm 10mlm smpai 8am tu ..tp bila dh mnum gula, mmg xblh la.. tkt result x cun

5y ago

alhamdulillah.. selesai da mnum air gula td sis.. tggl tggu result je.. tq sis..

Kalau saya turn nk mnm air gula Tu,sy impikan mcm sy mnm fresh Oren😜xde nk pikir sngt..sbb klo fikir sngt blh trkeluar blk😂

5y ago

tulahh td sy lepas mnum trus rasa nk muntah.. pening kepala ya lg.. cpat2 bau minyak angin smua.. alhamdulillah lepas da tggu result kluar je jap lg..😂😂

start puasa 10mlm...lpas tu sis blh jer mnum air kosong xde mslh pun...cma jgn mkn jerr..utk mnum air kosong jer xde mslh...

5y ago

sma2 sis....

Puasa kejap sis pagi esok je.. Habis minum air gula lepas amik darah apa lagi bedal la heheehe

5y ago

hehee alhamdulillah selesai da minum air gula td sis..tggu result je.. td lpas da amik darah kali ke2.. kuar je klinik trus pi mkn.. ahaha

nurse kt kk sy ada ckp,boleh je minum air msk..tp berpada2 la..tp sy haritu xminum pon..

5y ago

alhamdulillah.. selesai da mnum air gula td sis.. tggu result je.. tq sis

Nurse ckp bleh j mnum air ksong tp sikit j lh.. sy nk kne mnum kli k 2 bln 3 ni🤧