Nak tanya

Assalamualaikum sya lewat period baru 3 hari...adakah sy patut beli upt ? risau takut 1 line ? #mohonjangankecam

18 Balas

Saya lewat 2 hari period. Instinct ibu kan trus rasa nak beli upt clearblue digital haritu jgk. Esok pagi test. Alhamdulillah +ve 2-3 weeks. Masatu xde la rasa breast sakit ke ape kan. Sblm2 ni pon sy ade terlewat period seminggu tp xde la nak check upt. Lpstu period. Tp kalini lmbt 2 hari jek instinct kuat nk test 😂

5y ago

Saya check waktu pagi. Kite kencing sikit bg kluar lpstu tahan skjp. Lpstu kencing haaaa yg tu tadah dlm cup lpstu test 😊 semoga ade rezeki sis ❤ saya pon dh bnyk kali kecewa asal check jek -ve smpai satu tahap dh malas nak check. Sampai satu masa instinct tu dtg sendiri, mula2 rasa berat nak check. Tapi drpd xcheck nanti kita buat keje berat2 lagi bahaya kan baby kan. Jadi sy kuatkan diri test 🙂

Bergantung pd awak , kakau sebelum ni lepas kahwin mmg awak xde msalah uzur lmbt boleh je nak cuba beli . Tapi cek pd awal pg bila dh bngun tidur , dulu sy prnah cek dh sminggu lewat tp garis kedua samar² . Pd sy brgntung pd kpekatan hormon tu kot , tp buat masa skrng selagi awak xcek lg jaga segalanyatrmasuk pmknn .

5y ago

Ok baik...inshaallah

Sy pun baru je lwat 3 hari.. rasa mcm pelik.. sbb husband sy yg kena alahan dia demam on off xsedap badan smua.. pstu beli la upt.. test dua kali, positif.. sy pun mmg fkir nak dekat period maybe lambat sikit.. tkut hampa kalau 1 line.. skali tgok test alhamdulillah 2 line.. moga ada rezeki ya 🥰

5y ago

Alhamdulillah..tahniah sis..inshaallah klau rezeki sy xkemana..sy hnya nk mncuba nasib 😅😍

salam, ta payah check lagi sis tunggu seminggu dua lagi nanti baru check normal la klu check tetiba 1 ke 2 ke benda tu 1 proses la, 1 pengalaman kan org lain bertahun 1 line ja sis oiii

Sy delay 4ari..check upt -ve... Ni xcek lgi..haid delay 12ari dh.. Nk tgu hjung mgu ni nak cek semula...tp simptom mgandung dh ade... Tp xnk mharap sgt sb bru je miscarriage bln 8 baru ni

5y ago

Alhamdulillah..semoga sy pun dpt berita gembira...

Haritu saya check almost 10 UTP. Jgn check awal sgt. Awal2 negative. Saya lepas genap 2 minggu tak dtg period baru positive.

Saya dulu period tak delay lg x cek. Tp hati kena kentallah. Kalo mengandung akan naik 2 line tp sama2 lg sebab masih awal.

Tunggu dalam seminggu macamtu. Kalau 1 line pun jangan sedih sangat ya, mungkin belum rezeki 😽

5y ago

Upt sy dh beli...🤣 tp xpela . Sekurang2nya sy mncuba 😂

Saya pon takut sgt kalo nak cek tu .. takut satu line ... hmmm tak cek terus .. 😣😣

5y ago

Kann...tawakal jela 😅 nak cuba je kan

Masa I lambat 3 hari test cuma 1 line. Lepas seminggu test lagi dah 2 line