HB Low

Assalamualaikum.. sy nk tnya.. klu hb low kita x boleh minum teh atau kafien.. tp kalau minuman coklat ni mcm mna eay? cth milo, koko tamar, atau susu kambing tp perisa coklat.. pon blh menyebabkn hb low ke?

1 Balas

Blh minum slps 2 jam pengambilan ubat²an. Dan, minum stakat ala kadar. Segelas sblh pagi sgelas sblh mlm memadai. Should be ok. Kafein, segelas sehari blh je. Kcuali sis hb bwh 10, tak digalakkan..

5y ago

Ye.. Blh. Bykkan minum air putih gak sis.. Mkn makanan yg naikkan hb. Hati ayam, syur bayam, buah delima, dan bykkan je mkn sayur²an. Daging pun blh.