Keluar darah

Assalamualaikum. Sy nk tanya. Hari ni hari ke 76 sy berpantang. Smlm sy perasan ada keluar darah dgn lendir darah masa kencing. Sy pakai pad kot period dh mai. Tp xde pulak darah dkt pad tu cuma ada bila nk kencing je. Sy fully bf. Sy buntu tu darah apa ye?

1 Balas

Waalaikumussalam warahmatullah mommy. 😍Dalam mazhab shafie, darah nifas hak maksimum nya hanya 60 hari, maka darah yang keluar selepas pada itu dalam tempoh suci 15 hari adalah darah istihadhah, dalam masalah puan hari ke 76, iaitu sehari selepas tempoh suci maka ia dikira darah haid. Wallahualam.