Mistik or teknologi?

Assalamualaikum, sy nk minta pendapat. Sy mengandung 9w..mse scan 8w, just ade kantung je.. janin xde lg..bg sy itu normal..tp bg family mertua, x normal..fyi, family husband sy jenis yg percaya benda2 mistik e.g saka or whatsoever. Bru ni husband crite kt ayah dye..then ayah ni pergi la tye org yg pndai berubat..dye ckp sy ade saka keturunan mak yg ikut sy then makan janin tu, thats why kosong mse scan..stahu sy belah mak sy sememangnye TAKDA saka..Family sy pon xpernah cerita..sy pon x pernah kne ape2 gangguan sblum ni..btw ni kandungan pertama..sy x tahu nk percaya ke tak..sbb sy dan family terdekat sy x pnh alami pengalaman mcm ni..arini dorg nk bwak sy pegi berubat buang saka tu..allahu..seram pulak rasenye.. ade sape2 yg pernah alami mcm ni?#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

74 Balas

hmm sy pun tak pasti nak ckp mcm mana. tapi pengalaman sy la kan, sy pernah gugur sekali. bg sy, sy gugur tu takde kena mengena dgn mistik2 ni. dah mmg bukan rezeki. tp sedara belah suami ni katanya pandai ubat org, mintak gambar kononnya nak scan lah kalau sy dgn suami ada masalah sbb susah nak dpt anak. lepas scan tu dia kata sy ni mmg ada gangguan. siap tanya ada lebam2 tak. sy dgr tu mcm kelakar sbb sy mmg takde lebam or rasa aneh2 pun. so sy abaikan je la semua tu. setahun lepas tu elok je sy mengandung balik and dah beranak pun. sy ni nak kata tak percaya tu tidaklah. tp takdelah smpai nak terkesan sgt. gitulah 😅😅

1y ago

selagi xde yg pelik2 ikut je lah😅.. yg kantung kosong tu..myb sbb kecik lg.. pk baik2 insyallah... baby ngn mommy sihat... aamiin