period

assalamualaikum.. sy nak tnya.. normal. ke period 3 hari.. sebelum ni period sy tiap2 bulan datang 7 hari. bulan ni 3 hari je.. normal tak??

6 Balas

Mesti lah tak normal utk sis sebab sis cakap datang period 7 hari kan. Period lambat datang atau cepat datang, period dtg 3 hari atau period 14 hari semua disebabkan perubahan hormon. Mngkin sis kurang tidur, tak cukup rehat, stress, badan penat, badan injured ke. Itu perkara biase. Nanti bulan depan normal la tu. Tapi perlu diberi perhatian kalau period sering kali lebih dprd 14 hari diikuti pula senggugut. Tu peluru jumpa doc.

Sis sama story dgn sy. Sy normal period sama 7 hari. January normal period 7 hari. Tiba2 period february jdi 3 hari je. March tk dtg period langsung. Sy buat upt test. Positive. Now dah 17 weeks hehe.

4y ago

Alhamdulillah tahniah sis

Normal...sy sebelum kwen priod 4hri je...pas kwen priod mai sehari je...bln dpn bru tw pregnant...

Bagi sy normal je. Macam sy lepas kahwin period dtg 3 hari gitu je pastu lepas sebulan baru pregnant.

4y ago

Amiinn 🤗

Sama..masa bujang period klu deras 3 hari jer,klu tak byk darah smpai 7 hari..

Samala saya...masa bujang 7 hari...lpas kahwin 3 ari je