Perancang keluarga

Assalamualaikum sy nak tanya pendapat semua...perancang apa yg sy bole amik ye..dan apa side effect bila amik perancang tu?sy dalam dilema xtau nk amik perancang apa..sbelum ni rancang sendiri dan terbabas hamil yg kedua🤭btw sy baru sbulan lbih czer ank kedua...tq..

2 Balas

Nurse suruh saya try cucuk depo instead of ambil pil sbb takut terlupa katanya. Masa cucuk depo tu saya baru lepas pantang, darah nifas masih ada tapi dah mcm keputihan yellowish. Cucuk je depo, terus darah merah keluar sampai sekarang. Nak dekat hari ke 70 dah. Inform nurse, nurse kata mungkin tak sesuai tapi kena tunggu next appt bulan Nov 😭 so far berat tak naik, muka tak breakout cuma bleeding je hari hari stresssssss

8mo ago

Sama la saya dari bersalin bleeding lpstu cucuk depo so dah lebih 100 hari darah tak berhenti

apa2 pun boleh. side effects tu atas badan masing2. ada yg okay, ada yg tak okay. badan awak, awak kena try.

8mo ago

ok tq ye...kena try n error