Kurang berat badan sebelum hamil

Assalamualaikum sy kurang berat badan sebelum hamil 43 kg . Mengandung kali pertama . Apa risiko kurang berat badan SEBELUM hamil ya ?? Mamy ada yg kurang berat badan sebelum hamil ? Apa risiko pd bayi nnt ?

Kurang berat badan sebelum hamil
14 Balas

Nurse ckp ok je, asalkan asid folic, kalsium tu jgn tinggal. Buah-buahan & sayuran kena ambil setiap hari. Just make sure sepanjang mgandung ni ada tambahan berat badan yg menandakan baby sdg mmbesar. Sy sblm mgandung 37kg, skrg da 14w baru la dpt naik ke 38kg. Umur pulak ni dah tua 3+ lebih. Sis remaja umur bawah 20 ya? Badan kuat lagi, InsyaAllah x apa2.. Jgn angkat barang berat2 tau, jaga diri.