Isteri Kurang Nafsu Selepas Bersalin

Assalamualaikum.. Sy ingin bertanya.. Normal ke kalau isteri selepas bersalin kurang nafsu bersama.?Bila sy ajak isteri untuk bersama, isteri sy tidak tolak ajakan sy nk bersama tetapi isteri sy nie tiada keinginan dan tiada nafsu untuk bersama.. Ank sy dh masuk 7bulan tiada lagi mengadakan waktu bersama.. Mcm mne nk sy mengatasi masalah ini...

22 Balas

Pernah baca , mungkin isteri ada masalah hormon badan yang tak stabil . boleh sesama minta nasihat doktor pakar sakit puan.

Sya rasa ada masa isteri nak..jangan dipaksa..ataupun ada benda dia nak belum dia dapat dari awak..hehe

Sabar tuan doa doa mudah mudahan isteri kembali sihat mcm biasa

Romance die balik. Maybe help out more at home

Normal sbb penat jaga anak kecik.

Normal sbb penat jaga anak kecil

ghairahkan isteri tu...

Waalaikumussalam. Saya pun pernah berperasaan tak bernafsu sangat bila bersama suami. Tapi tu untuk 6 bulan pertama sebab letih ada orang baru dirumah, jadual tugas pula bertambah. Saya minta suami pergi bercuti untuk berehat. Haaa, masa tu kena pandai tackle. Manja-manja dengan dia walaupun ada anak. Dengar isi hati dia, fahami dulu kehendak dia. Bila encik dengar, automatik dia akan lega. Bila lega, boleh cuba romantik dan secara tak langsung isteri akan rasa ghairah semula. Biasa lah tu awal-awal ni.

Mmg la penat bha 2.... Cari la masa sesuai

Normal