Menghitung waktu subur selepas bersalin..

Assalamualaikum.. sy da 3 bulan lebih bersalin dan belum haid.. mcm mna ya nk kire waktu subur? Sbb sy rancang sndiri..

1 Balas

Hi sis,,klu cycle period 28 hari biasanya ikut kajian hari ke 11 ke 16 ada la fasa2 subur..cumanya ovum wanita hanya akan d lepas kan sehari sahaja dan hidup 24 jam.. while sperm bole hidup up to 72hrs..tp ikut pglaman ibu2 d sini.. ramai yg suggest guna opk

2y ago

nk guna mcm mna ya? kena beli hari2 ke atau guna sminggu skali?