BACAAN AIR KETUBAN 27

Assalamualaikum semua. Tadi saya check hospital kandungan sekarang masuk 30minggu 4 hari. Bacaan air ketuban pula meningkat ke 27. Adakah normal? boleh bagi pendapat? saya risau kerana ini kandungan pertama saya huhu

3 Balas

waalaikumusalam...tak normal..saya pun doc cek cakap air ketuban lebih dari tahap normal..jadi 25..kena rujuk pakar nanti..air ketuban lebih pun bahaya..kurang pun bahaya...tak apa better awak refer balik tanya doc..saya pun kandungan pertama juga ni..mmg risau..in shaa Allah fikir baik2

2y ago

in shaa Allah..fikir baik2 dan positif ye..jnji bby dan diri kita sihat...Betul tu..kena krg kan yg tggi karbohidrat dengan mkn/mnm manis..hjg2 nanti doc cakap dia akn normal balik..

walaikumsalam...🙏🏻🙏🏻maaf sy takde pengalaman psl ni...kalau sis ade wtsp number nurse yg rawat sis kt kk, sis boleh direct tny kat dia.. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

2y ago

ok sis

eh saya xtau nak tanya macam mna doktor check air ketuban berapa ye sbb anak first saya xtahu pasal ni ni tgh 34week dgn ank second pun xpernah tahu

2y ago

ouh ye ke baik terima kasih