Kencing kotor

Assalamualaikum hi semua.. saya sekarang mengandung 26 minggu. Sepanjang tempoh mengandung ni, sekali je urine test ok, yg minggu lain semuanya kencing kotor. Saya pon pernah mengalami pendarahan masa 9 minggu sebab jangkitan kuman, jadi doktor Bg ubat cadid iv tu.. sya pon da amik ubat antibiotik 2 kali Tp masih jgk dpt kencing kotor. Ada x petua nk hilangkan kencing kotor ni? Boleh berpuasa ke atau tak?

10 Balas

air kosong sehari 3 litr n bnyk kn kncing..manis2 sume tu stop dulu..lagi bnyk gula lagi susah nk hilang kencing kotor tu..bnyk kn sup sayur..

sama la sis dgn sya dri awl kencing kotor..saya buat mcm ni... banyak kan minum air kosong mnum buah tembikai tanpa gula okey.....

saya baru2 ni kena kencing kotor.. syukur tak sampai 1 minggu da baik .. saya minum air kosong banyak2.. dan air kelapa ☺️

bykan mnum air suam dan kuang kan mnum air manis..air suam tu kne isi botol besar 😅baru kcg ok dan pose nie ikut kmpuan sis

Sy minum air kelapa. Tp x pasti badan sis boleh terima atau tidak. Sebab lain org lain penerimaan badan 😅

minum air barli kosong suam2 tu byk2. caya la lps tu dah baik. sy ni pun doctor yang suruh.

minum air kosong dengan air kelapa sis..dulu saya pun kencing kotor juga...

Kalau boleh elakkan minum milo yg dibancuh dgn pekat

minum air kosong bnyk2 dgn air barli tanpa gula

minum air kelapa, air barli, air kosong.