PREGNANT KE?

Assalamualaikum semua. Saya nak minta pandangan korg. Kalau samar macam ni pregnant ke? Last period 3.1.23 haritu. Saya test sebab rasa mual dan x sihat badan

PREGNANT KE?
13 Balas

sy rasa sis pregnant.. sy pun samar mcm tu bulan 10 tahun lalu.. 2hari lepas tu sy cek balik makin samar . then sy cek lg lepas seminggu. Alhamdulillah line dh nmpk jelas.. skrng sy dh 20weeks🥰 yg penting sis tngk line dlm masa 5minit je lepas tu jngn tngk lagi.. and sis try beli yg lebih accurate lebih sensitif..

1y ago

ok baik.

sy buat upt test hari sabtu contohnya, result negative, pastu tak puas hati gak hari selasa sy buat lagi, and result positive. terus gi KK confirmkan , and mmg pregnant . so awak kalau excited sgt boleh lah buay upt setiap 48 jam. 😛

nanti dah delay period dlm seminggu sis repeat buat upt ya. kalau +ve, lepas 8w boleh pegi scan confirm pregnancy. sbb awal sgt check. nak scan pun takkan nampak apa2 lg ni.

brand mamma perfect ke ? kalo brand tu xyah caya... sye dh byk kali kene scam dgn brand ni... kalo nk yakin, test dgn upt brand lain... dip n tell pn okey...

tunggu next period bulan 2... ataupun tunggu lagi 2 minggu.. than buat upt test semula kalau nak kan kepastian❤️😍👍👌...

mungkin kot nmpk cm 2line . tkpe nti sis try buat lg .. tkpun buat time bgun pagi2 tu terus buat . inshaallah mne tau ade rezeki utk sis n husband

repeat 2 ke 3 hari.. kalau makin terang confirm dah.. saya 2 anak tak sempat lewat period dah positif.. jenis tak sabar 😂

Wslm..sebaiknya puan test waktu bgn pagi2 sblm makan/minum apa2..yg tu inshaAllah pekat line nya.. 😊

Sis blh repeat lg dgn strip/caset test lain jgk.. atau repeat lg 2 minggu.. nmpk ada dh tu.. jga diri ya

sy mcm tu juga sis.. sis kala nk line pekat tggu 1-2 mnggu lgi.. alhamdulillah tahniahh