Rasa x selesa 37 minggu 1 hari

Assalamualaikum semua nk tnya,normal ke eh sakit bahagian laluan nk beranak dn tempat utk buang air besar ye,,sakit mcm nk teran berak mcm nk teran kentut ppun ada,tapi x de pun kentut ngn berak nk keluar,tapi rasa cm tu dan rasa pperut mengeras ja,pastu makin kuat mengeras,kjp2 rasa sengugut,,22/10/23 dh ada bukaan 1cm,warded 3 hari,ppastu p balik ke kecemasan sbb cobtraction kuat 31/10,dojter cek jln xcde lg yg bkk,tapi skrg 5/11 dtg balik rasa,rasanya sakit ni lebih sakit dari 31/10,sbb yg skrg ni rasa sgt x sellesa bahagian laluan nk beranak dan berak ,nk p kecemasan takut kene patah ballik plk..tp sejak 3 hari ni,ada mcm lendir putih x busuk dn jernih keluar,tp sikit2,kalau lap dgn tisu ,tisu tu akan basah ,x seppenuhnya,tapi akan basah dn nmpk lendir tu,bkn apa sy pun was2 jgk nk kata tu air ketuban,sbbnya sy ada gbs jugk,tp keputihan gbs sy tu sy tahu colour dia wana apa,dia cm kental hijau tu ja,tp skrg kjp2 keluar keputihan/lendir putih yg x berbau dn jernih

1 Balas

xpelh klau nnt pergi blm ade progress ke ape..y penting awk g spital.ikut naluri awk klau x sdp ati.kdg bersalin ni sangatlah x d jangke..sy ank ke 6 cume rse mngeras biase je xde lngsung tande ape2..tp ati tu rse cam xsdp..g klnik cek ve 4cm..smpai spital 5cm..lepas tu doc pecahkan ketuban..xdan 2 jam bersalin..skali push.klau la sy x ikut Kate ati nk g cek..dah terberanak kt umh dah