Rutin Tidur Baby 40hari

Assalamualaikum Semua, nak tanya kalau baby dah tidur sepanjang hari (siang) betul ke dia akan berjaga malam? atau tu mitos je?

1 Balas

Waalaikumsalam. Tak betul, itu mitos. Kita kena jaga jadual tidur baby. Tidur ni penting untuk tumbesaran baby. Kalau baby berjaga malam maksudnya something is wrong. Kena cari puncanya. Antara puncanya: - Perut kembung - Baby rasa panas - Baby terkejut dengan moro reflex - Mental leap - Growth spurt *Ada banyak lagi sebenarnya.