prepare barang baby

Assalamualaikum semua mommy dan bakal mommy . saya bakal mommy anak pertama insha allah . nak tanya , ada yang boleh bantu saya untuk listkan keperluan untuk bersalindan selepas bersalin untuk saya dan keperluan untuk baby selepas bersalin nanti . terimakasih semua mommy dan bakal mommy 🥰

2 Balas

waalaikumsalam. 1.baju bby siang dan malam beli jngn bnyk sebb bby cepat membesar. 2.barut , bedung bby , topi & mitten bby. set mitten tu jngn beli bnyk, banyakkn beli stokin je. 3.set mndian and minyk bby 4.beli bntl bby yng tk flatkn kepala bby. lupa da ap nama dia 5.tuala bby 6.beli minyk kasturi kijang kalau tk silap nama la. kalau nk kluar sapu dekat ubun² bby elak dari gangguan.sebb benda² tu tak suka bau minyk ni. 7.tab mandi bby 8.tungku bby barang ibu 1.set pntng ibu 2.stokin 3.kain batik 4.bengkung

8mo ago

terima kasih awak 🫶🏻😇🥰❤️

boleh tengok di tiktok awak. nanti dia tunjuk dari barang yg nak bawa ke hospital sampai barang baby