Alahan mengandung

Assalamualaikum semua.. maaf sy br 1st time ngndung.. nkntnye petua mcm mne nk hilangkn or kursngkan rasa mabuk2 ni. Sy da 3 minggu bdn lesu dan muntah2 smpai naik lembik bdn. 🤮🤧skrg sy masih bercuti. Next week da mula bekerja. Risau sgt.

2 Balas

cuba makan buah yg masam. oren ke, pelam muda ke... saya mabuk juga dulu. tapi tak teruk lah smpai lembik gitu. saya tak mkn benda2 berminyak sbb lagi kuat loya dibuatnya. n makan je apa yg awak mampu makan. klau dah takleh masuk nasi, cuba mee. kalau takleh mee, cuba spaghetti... klau buah je yg mampu telan, makan lah buah... asalkan oerut tak kosong n awak ada tenaga

kalau sampai badan jadi lembik... baik terus pergi ke kecemasan.. takut dehidrasi dan kurang nutrisi...