oat

Assalamualaikum semua ibu2.. Sya nk tnya,boleh x ibu hamil mkn oat??

17 Balas
Expert

Salam sejahtera puan, untuk makluman anda, tiada masalah untuk ibu hamil mengambil oat, sebaliknya ia adalah salah satu makanan yang digalakkan. Makanan yang harus dikurangkan ketika hamil adalah makanan jenis tinggi gula, garam dan berlemak. Selain itu, anda tidak perlu risau dengan pengambilan bijirin, sayur sayuran, buah-buahan atau sumber protein yang lain kerana makanan yang seimbang adalah diperlukan untuk anda dan bayi. Anda hanya perlu elakkan sesuatu makanan jika anda mengalami alahan atau mengalami sebarang masalah apabila mengambilnya Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

3y ago

kalau boleh tau oat jenama apa ya ??

Boleh sgt dear.. Bagus ape.. Kenyang pun terasa lama.. Biskut oat pun boleh..

Boleh sis. Oat superfood yg boleh merangsang perkembangan bayi.

4y ago

Owh yeke puan..baik2 nnti nk mkn lah🤗

Ape mslh dgn oat.. Xde ape2 pon.. Boleh je mkn..

Sy makan je...sbab kadang2 xleh hadam nasi😂😂

4y ago

Baik puan nnti nk cba mkn oat.🤗

Boleh sis. Sgt bagus, fibre tinggi.

Trma ksih ibu2😘

Bole.sangat bagus

4y ago

Trma ksih puan😊😘

Boleh sangat

sy pn mkn . okay je