Baby 13hari muntah

Assalamualaikum semua. Baby wajib ke sendawa lepas menyusu? Anak saya biasa nya tertidur time menyusu. Try nak burp kan tapi tak jalan. Lepas 15-20min mcm tu dia akan muntah 😭😭😭 kesian sgt. Muntah nya tu ade lendir sekali. Apa lagi cara nak bagi baby burp ye?

2 Balas

Wassalam. Kalau susu botol wajib burp kan. Ada banyak tactics try search youtube/tiktok. Awal2 mungkin awak tak biasa tapi lama2 nanti awak tahu dah pinpoint sendawa anak kt mana utk awak gosok2. Kalau df pula ada paed bgtau saya once anak dah lepas puting & baby dlm keadaan terlelap yg selesa, boleh tidurkan dia terus. Tp kalau saya sambil df sambil belai2 belakang baby, sometimes dia sendawa sendiri.

google awk. ada cara mmg efektif utk bg bby sendawa secara duduk