Due date 4/11/2020, still takde tanda2 nak bersalin.

Assalamualaikum semua.. Ada tak yg sama due date dgn saya? Dah bersalin ke? Saya langsung takde tanda2 nak bersalin, siap boleh jalan2 cari makan, pusing2 mall lagi.. 🤣 Boleh tak mummy2 semua share tips mcm mana nak cepat bersalin? Risau overdue 😭 #seriusnanya #pregnancy #1stimemom #mommybuntu

15 Balas

relax .. saya tanda nk bersalin keluar sehari sebelum bersalin , dan bersalin awal 2 hari dri due .. sy share sikit sbb saya pon risau overdue ... sbb lagi 4 hari due tapi xd tnda .. sy bnyk bersama suami .. setiap pagi saya jalan setempat smpai berpeluh .. then squat 3 set .. buat 2 hari sekali esok keluar tnda .. lusa bersalin terus 😂😂 semoga awak dipermudahkan aamiin

4y ago

hehe thank you share tips! harini due saya, tp belum ada tanda.. so sempat lah cuba tips awk bagi ni.. thank you! 😍

saya 11/11, pun takde tanda lagi. macam² cara dah saya buat, pusing tasik 3 km , squat, pusing mall, hopefully dia keluar before due. sebab dah dapat surat untuk serah diri 10/11 sebab gdm on diet. 😭

4y ago

hehe. sama lahh😅 kadang sampai susah nak tidur malam memikir kan. baby dalam perut pulak makin malam makin aktif dia. aduhaii. semoga dipermudahkan urusan sis. semoga baby keluar before kena serah diri. 😊

Saya 5.11 serah dri. Sekrang selalu tgk jam. Sejam sekali perut mengeras. Itu pn. tanda sis. Klo perut kerap mengeras. Sy pun duk rsau kena serah dri 5hb ni.. Rsau menjd2. Tdo pun xdapt lena lgsung.. 😌

4y ago

Sy sekarang kemaluan tu terasa sgt skit. Xthula tnda bersalin ke ape.. Mengeras tu biasa je plk.. Lusa dh serah dri ni. Aduhai..

Masa saya pun x de tanda nak bersalin . Saya pun overdue kena induce ubat alhamdulillah kol 6:30pg masuk ubat. Kol 4ptg kena tolak labour room lps tu kol 8:10mlm bersalin 🥰

4y ago

Alhamdulillah.. takpelah, sampai masa nnt baby keluar jugak kan? Thanks share pengalaman, kurang sikit rasa risau sy 😍

kepada ibu2 yg bakal bersalin,sy doakan segalanya dipermudahkan...jgn panik..sentiasa tenang...bykkan selawat,doa, sy due bulan January... ☺️

4y ago

amin.. terima kasih atas doa.. goodluck dan semoga dipermudahkan jugak untuk awk nnt ye 😍

kita sama laa due date. 4hb sy still kena prgi check up kk. doc bagi tarikh smpai 10hb tgok mcm mana nanti . risaunyaa 😢

4y ago

sama kite wak.. esok pun ada checkup 😭 Risau nak jumpa doc, tetiba kang doc paksa beranak, habes laaaa.. haha.. Ya Allah permudahkanlah urusan kami.. jgn risau tau, inshaAllah semua okay 😘

sye due 21/11 tetanda dh ada tp xthu bila bersalin.. semoga due bulan 11 semua momy to be selamat bersalin...

4y ago

aminn.. semoga semuanya baik2 untuk kita 🥰

sama laa saya pun 4/11 still tkdak tnda² nk bersalin lg 😭😭 tkot rsau smua ada dh ni .

4y ago

hihi takpe jangan risau, biasa doc bagi masa lagi 7 hari lepas due date.. inshaAllah semoga dipermudahkan ye 😍

Wslm.. Semoga sis dpermudah kn urusan bersalin yew.. Bby slesa lm prot kot.. Hehe..

4y ago

aminn.. terima kasih doakan sy.. 🥰 harap2 baby keluar sebelum due 😂

Birthday sy 4 november 😁 semoga dipermudahkan awk.. 🤲🏻

4y ago

Thank you 🥰🤲🏻