Vaksin ibu mengandung

Assalamualaikum semua , ada tak yang lps cucuk vaksin dos satu lepastu mengandung & tangguh untuk dos dua? Doktor ada suruh g cucuk dos dua tapi sekarang baru 7w . Ada yang cakap seeloknya 12 minggu baru boleh cucuk. Saya jadi confuse sekarang nak cucuk ke tak 😅 ada ke yang pengalaman sama mcm saya?

2 Balas

Utk kandungan bawah 12 minggu, dh boleh pergi kalau ada saranan doktor. Kalau nak tangguh takut nnt lama pulak tunggu tarikh. Apa pun discuss dgn doktor pros and cons. Saya dpt vaksin masa 16w (bulan 7) dan 21w (bulan 8) jadi saya tk ada pengalaman mcm ni. Tp kat sini ramai yg dapat vaksin masa kandungan bawah 12 minggu. Boleh cuba search dan baca pengalaman mereka 😊

blh je nasihat doc