batuk berdarah sebab asthma yg teruk

assalamualaikum semua. ada ke sesiapa yang mengalami mcm saya? saya nak masuk 17w dah. saya dari 1st trim hingga ke harini saya batuk tak hilang2, kadang2 kalau asthma batuk mmg teruk. saya dapati 2 kali dah batuk berdarah skit2. saya mmg ada asthma yg melampau sehingga menggunakan 2 inhaler which is merah and biru. merah tu doktor kk yang bagi. adakah ianya normal? saya risau.

1 Balas

Rujuk pada Dr sis.. Batuk berdarah ada kemungkinan tekak sisluka.. Akibat tekanan ketika batu.. Dan ada kemungkinan paru2 infection.. Sy sarankan sis ke ke klinik atau hospital untuk dapatkan rawatan selanjutnya🙂

10mo ago

baik terima kasih puan. buat masa skrg, saya kena pantang makan yg buat saya asthma.