ultrasound melalui faraj

Assalamualaikum,, semalam saya pergi hospital cek kndungan saya .. Btw kandungan yg pertama so belum ada pngalaman apapun.. Then msa tngah cek ultrasound (kat perut) janin x nmpk .. Lpastu dokter guna ultrasound melalui faraj ,, kat situ baru boleh nmpk janin saya .. Tp masih kecik lg,, baru jntung yg klihatan .. Saya nk tnya,, ada risiko ke untuk hamil dluar rahim? ? dokter semalam x ckp apapun ,, cuma dia sruh dtg lg dua mnggu akn dtg.. Mummy² kat luar sana prnah x ultrasound mlalui faraj tu.. Adakah itu normal untuk kndungan yg msih baru ataupun ada risiko lain.. Saya risau??

2 Balas

Klau da scan then da nmpak heartbeat mmg dalam rahim la sis 😅 lain la klau luar rahim. Klau luar rahim, mmg buat tvs means scan dri bawah pun x nmpak ape2, tu ye luar rahim

4y ago

Oh mcm tu ye.. 😅 Alhamdulillah .. Tq sis .,, 🤗💕

Kalau scan kut sana nampak baby tu biase dlm rahim la tu. Kalau x nmpak possible luar rahim

4y ago

Tq sis ,, saya mmg x tahu tntg bnda tu smua ,, thanks again 🤗💕