Bleeding on off

Assalamualaikum selamat pagi semua mommy2 .. siapa pernah makan ubat Duphaston(untuk kuatkan rahim) tapi still ada bleeding fresh blood.. before ni mmg suda pernah bleeding fresh blood tpi tdak bnyk dan sya suda jumpa doc juga and doc ckp mgkin ada dua sbb Antara nya ialah implantation bleeding atau pun threatened miscarriage (50/50) ... pagi ni rasa mcm sengugut rasa tak selesa dekat ari2. sya nak kencing trus tgok ada spotting lgi .. sya ada tanya doc skiranya kalau masih ada bleeding .. doc cakap kalau hnya spotting biasa jawapan ttp sama melainkan ada pendarahan yg banyak baru ke hospital besar .. Sikit ke banyak ke tetap juga risau kan .. siapa ada pengalaman ? Ya Allah lindungila zuriat ku ini ..

9 Balas

Sy pernh mkn duphaston and 4x ke hsptl.. fktor doc ckp nk kegugurn smpai kn sy kna seluk doc nk psti kn dh buka jln ke belum..ms tu bru hamil dlm 3buln smpai 4 buln lebih stiap mnggu msti bleeding tpi alhamdulillah bila scn jntung bby ok so skrg dh xde bleeding now sy dh 22 mnggu.. jika xde kuar drh fresh mcm priod xperlu risau.. trus kn mkn je duphaston jgn berhnti insyaa allah bby akn selmt.. doa yg baik2 yew..

Saya.. tp cuma sporting, dan setiap 2 minggu sekali kena appointment utk tahu progress n growth baby.. so far ok. Banyakkan bed rest dan avoid stress.. 😊

Sis mintak cucuk ubat kuat rahim je.. Setengah org mkn duphaston pun bleeding jgk, kena cucuk kat punggung.. Trus xde dah darah turun

Semoga semuanya baik2 saje sis.. Rehat je jgn buat keje jgn lasak2 sangat k..terus pegi hosp kalau sakit2 perut k..

Awak bedrest je, klau keje mintak mc, jgn buat keje yg berat2, paling xpun jangan buat keje langsung lah, huhu,

better pg hospital sis , jangan tnguhkan. kita tak tau apa yg nak jdi

Mg dpmudahkan sgala urusan sis....aamiin...

Semoga baby shat² sja dlm kndugn Aamiin

Brpa week? Sudah scan baby nmpk x?