1y8m

Assalamualaikum, saye nak tanye normal ke kalau anak 1y 8m belum pandai bercakap? Dia pandai cakap mama je.. Ade yg anak ibu² mcam ni tak??

21 Balas

Selalulah berkomunikasi dgn anak setiap kali mandi pakaikan bj nak suapkan makanan berikan susu. Cakap perkara yg menyeronokkan. Bg anak lihat kad abc 123 pic haiwan bunyikan sebutan. Ye memg kita penat bekerja penat dirumah dgn mcm2 yg xpnh habis tapi anak2 perlukan perhatian utk perkembangan IQ dan EQ anak2. Bykkn berdoa solat hajat. Bw anak berurut/jumpe pakar paeds utk lihat perkembangan anak2.