1y8m

Assalamualaikum, saye nak tanye normal ke kalau anak 1y 8m belum pandai bercakap? Dia pandai cakap mama je.. Ade yg anak ibu² mcam ni tak??

21 Balas

Normal je... Tambah lagi klu die tunggal pelat pon akan jd.... Anak sy dh 4tahun bru pndai sbut smua bnda tapi pelat die ya ampun sy je fhm 😅😅 sbelom ni die cuma tau aa aa aa je bru skang ade sebutan tepat tu pon pelat sngat2 padahal dlm umah x pnah pon ajar pelat or ckap bhasa alien... G klinik n jmpe pkar pon die kata xde masalah lepas check.. Skang anak 5 tahun dh smbang ngn kwn die pon kwn die x fhm ape die ckap...😁