1y8m

Assalamualaikum, saye nak tanye normal ke kalau anak 1y 8m belum pandai bercakap? Dia pandai cakap mama je.. Ade yg anak ibu² mcam ni tak??

21 Balas

Ank pertama sya dlu pun lambat bercakap, mau dkt 3thn br pandai tu pun tak lancar. Mungkin disebabkan keadaan sekeliling dlu, sebab sya bekerja kan, jd sya hantar taska cina, kmi d rmh pula guna bahasa iban, pada mulanya dia panggil sya 'cher' maksudnya teacher dia kt taska tu😂 setahun lbh sya perkenalkan dr 'mami' dgn dia, br ok...